Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
  Vi har masser af viden og gode byggematerialer, men vores omgang med disse er langt fra optimal - og det går udover bæredygtigheden. Derfor afholdt vi den 10. oktober en konference med temaet ”Byggematerialer i det bæredygtige byggeri”.

  Hvad er bæredygtighed for dig? Det kan være et stort spørgsmål at starte dagen på. Ikke desto mindre ville vi gerne have nogle umiddelbare holdningstilkendegivelser fra fremtidens mænd og kvinder i byggeriet, da de ankom til konferencen på UCL i Odense. Ved indgangen til konferencen havde vi nemlig stillet op til afstemning, og vi fik en hel del tilkendegivelser i hus.

   

  Selvom enigheden ikke var total, var tendensen ikke til at tage fejl af; over halvdelen af de adspurgte forbandt overordnet bæredygtighed med produktionsmetoder, energibesparelse og genanvendelse.

  Det er svært at være uenig i svaret, da bæredygtighedsbegrebet rummer mange aspekter og vikler på, hvordan byggebranchen skaber mest bæredygtig værdi til vores samfund – i sidste ende hvordan vi anvender jordens knappe ressourcer bedst muligt.

  Én bestemt vinkel på bæredygtighedsbegrebet ønskede BvB dog alligevel at slå et slag for på dagens konference, nemlig BYGGEFASENs betydning for det bæredygtige byggeri.

  I sin åbningstale påpegede vicedirektør Paw Engsbye Rasmussen, at man kan anvende nok så mange miljørigtige materialer, når man bygger. MEN hvis de ikke bruges korrekt – og det i første omgang – så er der ingen værdi skabt. Som forsikringsselskab er vi med på første parket, når det viser sig, at ressourcer og materialer er blevet formøblet under byggefasen og har resulteret i omkostningsfulde svigt og skader. Og det rimer ikke på bæredygtighed. Tværtimod.

  Efter åbningstalen fulgte dagens program. Her blev der givet forskellige bud på, hvordan man arbejder med bæredygtighed i byggeriet – hvilke udfordringer og muligheder, vi har med at gøre. Oplægsholderne var Niels Strange, tidligere teknisk chefkonsulent i Dansk Byggeri og Henrik Fred Juelsby Larsen, seniorkonsulent og ph.d. ved Teknologisk Institut/InnoBYG. Byggeriets parter var også repræsenteret ved Henning Larsen Architects og entreprenørvirksomheden Hansson & Knudsen, der fortalte om deres arbejde med bæredygtighed i projekteringen og på byggepladsen.

  Senere kunne deltagerne møde forskellige producenter og leverandører af byggematerialer, der skal understøtte den bæredygtige udvikling. Blandt dem var Troldtekt A/S, der også fik taletid på konferencen. Her fortalte marketing- og kommunikationschef Tina Kristensen om deres bæredygtige forretning og om den dokumentation, der følger med.

  BvB afholdt konferencen i samarbejde med Miljøforum Fyn, InnoBYG og UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole.


  Senest ændret den: 05-11-2018 09:38
  new bg
  Ny Kongensgade 15  /  1472 København K  /  Tlf: 82 32 24 00  /  bvb@bvb.dk
  Ny Kongensgade 15
  1472 København K
  Tlf: 82 32 24 00
  bvb@bvb.dk