Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

​BvB er en selvejende institution. Vi blev oprettet i 1990 i forbindelse med at kvalitetssikringen blev obligatorisk i byfornyelsen.

Vi forsikrer byfornyelsesprojekter, der har modtaget offenligt tilskud iht. Lov om byfornyelse og udvikling af byer efter 1. juli 1990.

Vores dækningsområde er beskrevet nærmere i Byfornyelseslovens Kapitel 7 § 53.

Hvornår bliver et byfornyelsesprojekt omfattet af BvB’s dækning?

Et byfornyelsesprojekt bliver omfattet af BvB’s dækning, når:

  • der er ydet offentlig støtte til byfornyelsen, og
  • byfornyelsen gennemføres efter reglerne om kvalitetssikring

En byfornyelsessag skal som hovedregel gennemføres efter reglerne om kvalitetssikring, når den samlede ombygningsudgift overstiger 600.000-700.00 kr. ekskl. moms.

Hvem beslutter, om et byfornyelsesprojekt skal omfattes?

Det er jer som kommune, der vurderer, om et byfornyelsesprojekt opfylder kriterierne for BvB's dækning og træffer den endelige beslutning om, hvorvidt sagen skal omfattes.

Hvem finansierer BvB’s forsikringsdækning?

Når I som kommune giver tilskud til et byfornyelsesprojekt, indbetaler I et bidrag til BvB på 1,5 % af den samlede ombygningsudgift.

1 % af beløbet hensætter vi i en pulje til at gennemføre eftersyn af den omfattede ejendom, og 0,5 % hensætter vi i en pulje til at dække udbedring af byggeskader, der måtte opstå.

Hvad dækker BvB’s forsikring?

BvB’s dækker omkostninger til udbedring af byggeskader, der er opstået i de byfornyede bygningsdele efter byfornyelsen. Forsikringen dækker i 20 år fra afleveringsdatoen.Senest ændret den: 06-08-2019 10:41
new bg
Ny Kongensgade 15  /  1472 København K  /  Tlf: 82 32 24 00  /  bvb@bvb.dk
Ny Kongensgade 15
1472 København K
Tlf: 82 32 24 00
bvb@bvb.dk