Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
  BvB er med som sparringspartner i Københavns Kommunes ambitiøse Klimakarréprojekt, der viser, hvordan energirenovering er en vigtig faktor i opfyldelsen af regeringens klimamål.


  I denne uge blev der holdt rejsegilde på Københavns Kommunes Klimakarréprojekt – et stort forsøgsprojekt med en ambition om at sammentænke bæredygtighed, klimaudfordringer og byfornyelse i energirenoveringen af en ældre karréejendom på Østerbro. Ved blandt andet at efterisolere gårdfacaden, er det et mål at nedbringe ejendommens samlede energiforbrug med hele 40 procent.

  Se TV 2 Lorrys indslag fra dagen

  BvB deltager i Klimakarréprojektet som kommunens sparringspartner. Her bidrager vi med vores viden om holdbar byggeteknik og bygningsrenovering og gangbare løsninger til energieffektivisering af den ældre boligmasse. En viden, vi har oparbejdet gennem mange års arbejde med byfornyelsesprojekter, der har forlænget levetiden af og opgraderet energieffektiviteten i adskillige ejendomme landet over.

  Klimakarréprojektet falder derfor helt i tråd med BvB’s mangeårige fokus på bæredygtig byfornyelse, og vicedirektør i BvB, Paw Engsbye Rasmussen, er begejstret for projektet og den gode timing:

  "Projektet sætter jo spot på dét, som vi i allerhøjeste grad har brug for lige nu, for at kunne nå i mål med regeringens ambitiøse klimaplan – nemlig energieffektivering. Faktum er nemlig, at vores ejendomme tegner sig for hele 40 procent af landets samlede årlige energiforbrug, og ejendommene har derfor en stor andel af vores samlede klimapåvirkning. I BvB ser vi derfor klimarenovering af vores ejendomme som en helt oplagt, lavt hængende frugt, der for alvor vil batte noget i CO2-rengskabet”, siger Paw Engsbye Rasmussen, der glæder sig over at BvB er en del af et ambitiøst projekt, der ønsker at give konkrete svar på, hvordan energieffektiviseringsopgaven kan gribes an. Og han tilføjer:

  Vi vil meget gerne kaste hele vores viden i puljen, når vi i de kommende år skal udvikle og formidle de bedst egnede løsninger til at gøre vores ejendomme meget mere bæredygtige. Og så vil vi med glæde være med til at kvalitetssikre og forsikre de klimarenoveringsprojekter, der modtager byfornyelsesstøtte.  Selve renoveringsarbejdet på gårdfacaden på Klimakarréen startede i forsommeren i år og forventes afsluttet i staten af 2020. I 2021 er det planen, at gård- og fortoveshaverne skal stå færdige.

  BvB forsikrer flere af de ejendomme, som er en del af klimakarréen. Som et led i for-sikringen udfører vi eftersyn af det færdige byfornyelsesarbejde. På den måde får vi mulighed for at komme helt tæt på de udførte løsninger og følge udviklingen over tid, selv efter at selve Klimakarréprojektet er afsluttet.

  Senest ændret den: 20-09-2019 11:45
  new bg
  Ny Kongensgade 15  /  1472 København K  /  Tlf: 82 32 24 00  /  bvb@bvb.dk
  Ny Kongensgade 15
  1472 København K
  Tlf: 82 32 24 00
  bvb@bvb.dk