Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
  Svaret får du her...

  En ejendomsejer i København har netop anmeldt en byggeskade til BvB. Den er nemlig gal med brugsvandsinstallationerne, der for godt 10 år siden blev udskiftet under byfornyelsen af ejendommen.

  Ved besigtigelsen af skaderne har vores byggeteknikere konstateret, at installationerne, der er udført af presrør, er korroderet og blevet utætte.

  Den gode nyhed er, at de konstaterede utætheder er udbedret og ikke har nået at forårsage alvorlige følgeskader. Den dårlige nyhed er, at vi ikke ved, om der vil dukke flere utætheder op på installationerne. I så fald skal der bruges ressourcer på udbedring, og det rimer ikke på ’god investering’ og ’bæredygtigt byggeri’.

  Når brugsvandsinstallationer udføres, skal udførende og rådgivere være opmærksomme på følgende:

  1. Brug ikke fittings i brugsvandsinstallationer som kun må anvendes i en varmeinstallation. Varmeinstallationens fittings har normalt en rød markering.
  2. Brug kun klemfittings i installationen med samme type klembakke (M- eller V-bakke). Derved kan man anvende samme værktøj til hele installationen.
  3. Afkortede rør skal altid afgrates, så man undgår at beskadige O-ringen, der sidder i fittingen.
  4. Markér altid indstiksdybden på rørenden, inden der samles med fittings. På den måde kan man kontrollere, at indstiksdybden er korrekt, efter samlinger er presset.
  5. Sæt kryds på samlingen, når den er presset, så det er nemt at kontrollere, om alle samlinger er blevet presset.

  Når arbejdet udføres på akkord, er der stor risiko for, at én eller flere af opmærksomhedspunkterne ovenfor negligeres. Skader på brugsvandsinstallationer opstår ofte på grund af, at arbejdet går for stærkt.  Senest ændret den: 21-11-2019 13:29
  new bg
  Ny Kongensgade 15  /  1472 København K  /  Tlf: 82 32 24 00  /  bvb@bvb.dk
  Ny Kongensgade 15
  1472 København K
  Tlf: 82 32 24 00
  bvb@bvb.dk